VORES TE

Te bliver drukket i alle kulturer og er efter vand den drik der bliver drukket mest af. I princippet kommer al te fra planterne Camellia Sinensis (fra Kina) og Camellia Assamica (fra Assam i Indien).

Alle andre varianter, der dyrkes, er hybrider af disse to planter. Planterne er stedsegrønne, og man skelner mellem fire hovedgrupper af te.

Sort te

Den mest kendte te i Europa. Sort te er grøn te, der er knust og oxideret (fermenteret) af ilt. Ved iltningen opnår tebladene deres sorte farve. Sort te indeholder også vitaminer og mineraler, men dog ikke så mange som grøn og hvid te. Sort te er den variant, der indeholder mest koffein.

Grøn te

Grøn te er tørrede, friskplukkede teblade. Grøn te indeholder mange antioxidanter, vitaminer og mineraler samt de gavnlige flavonoider, der menes at beskytte mod kræft. Forskere peger desuden på, at grøn te kan bekæmpe både leddegigt og alzheimers, samt være stimulerende ved vægttab.

Hvid te

Hvid te består af de helt friske skud fra tebusken og plukkes tidligt på foråret, inden knopperne springer ud og bliver til blade. Hvid te er den slags te, der indeholder mindst koffein og flest næringsstoffer.

Oolong-te

Oolong-te er en let oxideret grøn te – og en mellemting mellem grøn og sort te. Den er blødere end sort te, men knapt så fersk som den grønne. Oolong-te indeholder også koffein, men kun i meget små mængder og bliver meget sjældent bitter.

Desuden findes der efterhånden en del te, som er lavet af andre planter og blomster end tebusken, Camellia Sinensis f.eks.

Urtete

Urtete kan f.eks. være lavet på kamille eller mynte. Lakridsrods-te er også blevet mere og mere populært. Urtete indeholder ikke koffein. Urtete er meget populær p.g.a. de virkninger, som en del af disse te tilskrives.

Rooiboste

Rooibos betyder rødbusk og stammer fra Sydafrika. Den røde te har en karakteristisk smag fyldt med sødme. Teen har et højt indhold af flavonoider. Nyere forskning viser, at den er effektiv til personer med oppustet mave. Rooiboste indeholder ingen koffein.

På vores hjemmeside kan du gå på opdagelse og møde en bred vifte af te fra hele verden.

Hvis man drikker te hver morgen, ved man det bliver en god dag.

Cirkeline Helvig Hadberg Carstensen

Klik her

Vores Best Sellers